Welkom op de website van de Nederlandse Hyperventilatie Stichting.

Deze site wordt binnenkort vernieuwd!

Vanaf 15 maart 2014 is de NHS een samenwerkingsverband aangegaan met de Angst Dwang Fobie Stichting (ADF Stichting).

U kunt ons bereiken op het volgende adres:

Nederlandse Hyperventilatie Stichting

Hoofdstraat 122

3972 LD Driebergen-Rijsenburg


Tel: 0900-2255460 (
maandag t/m vrijdag van 9.00-13.30 uur
)
Inloopochtend: donderdag van 9.30-11.30 uur


E-mail: nhs.hyperventilatie@wxs.nl

Ons team staat klaar om u van dienst te zijn!

 

Lotgenotencontact

De NHS organiseert lotgenotencontacten op verschillende plaatsen in Nederland. Daarnaast is het mogelijk individueel contact op te nemen met een van onze ervaringsdeskundige medewerkers via de telefonische hulpdienst of de inloopochtend.

Zou u graag eens ervaringen uit willen wisselen over uw paniekgevoel of over uw hyperventilatieklachten?
Het kan een verademing zijn mensen met dezelfde soort problemen te spreken en erachter te komen dat u niet de enige bent! U krijgt erkenning en begrip. Deelnemers wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips en waardevolle informatie.

Start lotgenotengroepen
Op verschillende plaatsen in Nederland zijn er lotgenotencontacten. Doorgaans starten in februari en september weer nieuwe groepen, maar soms kan dit per locatie verschillen. Meld u zich op tijd aan voor de eerstvolgende groep.

Locaties
Almelo, Almere, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Driebergen, Groningen, Rotterdam, Leeuwarden

Mensen uit het hele land kunnen deelnemen. Onze intentie is om de locaties uit te breiden. Groepen starten bij voldoende deelnemers.

Zou u graag aan een lotgenotengroep deelnemen op een andere locatie? U kunt ons altijd een mail sturen. Zijn er voldoende deelnemers, dan kan er weer een groep van start gaan.

Thema’s
Centraal in de groep staat het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast bespreken de groepsleden thema’s die zij zelf belangrijk vinden, bijvoorbeeld: ‘vertel ik mijn klachten aan anderen’, ‘wil ik wel of geen medicijnen gebruiken’, ‘hoe ga ik om met schuld- en schaamte gevoelens’ en zo nog veel meer. De avonden worden begeleid door twee ervaringsdeskundigen.

Praktische informatie
De deelnemers tekenen in voor een serie van vijf bijeenkomsten. Een nieuwe serie bijeenkomsten begint elk jaar rond februari en september. Ongeveer één avond per maand is er een bijeenkomst. Per serie hebben we een vaste groep deelnemers. Hierna kunnen weer nieuwe mensen instromen. De aanvangs- en eindtijd is doorgaans van 19.30 tot 22.00 uur.

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 25,- voor vijf keer inclusief koffie of thee. Om deel te nemen is het nodig donateur of lid te worden van de Hyperventilatestichting. De kosten hiervoor bedragen €25.-. (excl inschrijfgeld). Door dit lidmaatschap kunt u ook gebruik maken van allerlei faciliteiten en ontvangt u ons full colour magazine.

Vergoeding lidmaatschap: Sommige zorgverzekeraars vergoeden uw lidmaatschap als u aanvullend verzekerd bent. U kunt dit navragen bij uw eigen ziektekostenverzekeraar. Wij kunnen u desgewenst een verklaring toesturen.

Korting: Indien u meteen inschrijft en betaalt voor een serie van 5 bijeenkomsten, hoeft u geen inschrijfgeld te betalen. U krijgt dan een korting van € 7,- .

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via de mail.
Zodra het bedrag is binnengekomen ontvangt u een bevestiging van deelname met tijden en locatie. Na inschrijving kunt u gebeld worden door een van de begeleiders voor nadere kennismaking.

Wilt u graag meer informatie?
Heeft u nog vragen over de lotgenotengroepen, over de locatie of de inhoud? Stuur dan een mail.

Begeleiding
Het lotgenotencontact wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers die hiervoor een interne opleiding gevolgd hebben.

 

 

 

 

 

Hyp juni 2013

08-04-2013

Beste mensen, Gelukkig heeft de mens het vermogen om zich snel aan te passen.